█ ▲ ♫ ♪

lov och sömnsvårigheter

Har haft lov i två dagar. Kan inte sova, vaknar minst 10 gånger per natt, och det gör mig grinig.
Tror det beror på att mina kuddar har blivit så platta, jag kan inte sova om jag inte har rätt höjd på dom.
Så då tog jag tag i det, stoppade ut dom i den friska luften, torktumlade dom så dom fick lite höjd och bäddade rent. Har precis duschat, rakat benen och så vidare så jag kommer förhoppningsvis sova gott inatt!
Ikväll förväntas tjejmys med min fina Lovisa. Jennifer kunde tyvärr inte komma, så jag blev lite ledsen.
Vi ska se film, äta chips och marängsswiss och bara gotta oss. Lovisa ville också se min sänghimmel, så jag har städat hela mitt rum, skurat, dammtorkat, plockat undan, bara för Lovisas skull. Jag vet ju att hon är ett litet kontrollfreak när det gäller städning. ;)
Nu ska jag iallafall fara och handla med mamma, måste hitta någon middag att äta haha.
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag everyone!
xoxo

Waldorf för 2 år sedan, vad fort tiden går!

you can't dream with a broken heart.

Ledig idag.
Gjort lunch och middag tills senare och har varit och kört skoter en sväng.
Körde vilse en gång, och fick fråga om hjälp, riktigt pinsamt, men det är okej tycker jag!
Nu sitter jag här, supertrött, ont i armarna, ont i ögonen, och ska spela half-life.
 
xoxo
 

Stekt kyckling i currysås

Igår gjorde jag lunch till migsjälv, en rätt jag har börjat bli beroende av, nämligen rubriken. Kom på receptet helt själv, improviserade och sim sa la bim så smakade det som på Waldorf.
Tänkte dela med mig av mitt recept, om någon annan här i världen är en riktig lover av curry.
 
Stekt kyckling i currysås med ris

6 portioner eller mer
 
4-5 kycklingfileér.
Ca. 5 morötter
1 gul lök
1-2 burkar bambuskott
1 liten burk ananas, konserverad
1-5 tsk Curry
Malen ingefära
Vitpeppar
Salt
Svartpeppar
2 st hönsbuljong på tärning
1 liter vatten eller mer, ska täcka allt.
Potatismjöl/maizena/vetemjöl
Vatten
Vilket ris du än gillar, kan ju säga att jasminris är det godaste då det är klibbigt.
 
Skär morötterna och löken i skivor, löken ska vara i "halvmånar" om ni förstår min lilla köksterm.
Skär upp kycklingen i bitar. Stek kycklingen i olja i en stekpanna med curry, och en mininypa av ingefära, ska inte alls vara mycket!
Lägg därefter kycklingen i en gryta, och stek sedan grönsakerna(morötterna, löken, bambun och ananasen) i olja och med curry, vitpeppar, salt och svartpeppar.
Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna i stekpannan, låt koka och rör om i botten så att smakerna från pannan kommer med.
Häll i i grytan med kycklingen och låt koka tills grönsakerna har tuggmotstånd.
Smaka av efter curry och salt, krydda mer om det behövs.
Red den sedan med vilket mjöl ni föredrar och vatten, blanda det i ett glas eller något liknande och häll i grytan, rör om så att klumpar inte bildas.
Såsen ska inte vara för tjock, om det blir mat över så kommer såsen bara bli tjockare i kylen och då blir den väldigt geleliknande.
Servera med ris och ett glas vitt vin(eller läsk haha)!
 
Enjoy!
 
Mitt resultat blev underbart, åt det i tre dagar i rad. Mums!