█ ▲ ♫ ♪

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer.

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli en bloggare ”För varenda unge” HÄR och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

© UNICEF/Michael Kamber

En liten flicka drar en flicka en bit metallskrot på en gata i Kirkuk, Irak. Hennes familj ska använda den som vägg i sitt hem, ett litet utrymme endast avgränsat med gardiner på översta våningen i vad som tidigare var en fotbollsarena. De lever i extrem fattigdom utan värme eller rinnande vatten.

Läs mer på UNICEFs hemsida HÄR !

 

HJÄLP TILL!


mot allstar

Ska ut och äta med familjen på Allstar, vi firar att Sandra har fått fast tjänst på jobbet.
Klätt upp mig och ska ha mina fina klackar, wie.
Hoppas ni får en fin kväll.
Köpt en ny skoter btw!
Den är tjusig! :)
xoxo

på jävligt dåligt humör.

Är så jävla less och irriterad just nu.
Fattar inte varför folk ska lägga sig i allt jag gör.
Blir så jävla irriterad och så arg att jag vill försvinna till en bättre plats.
Även om det är för att personen bryr sig om mig så är det ändå så jävla jobbigt att höra det VARJE DAG.
JAG KÄMPAR SÅ GOTT JAG KAN, kan du snälla nöja dig med det?! Det blir inte bättre av att du pressar mig till att göra sånt som jag mår dåligt över.
Samma med att du försöker göra samma som jag och du gör precis lika mycket fel, men ändå gnäller bara på mig.
Förstår du verkligen inte att det är jobbigt?
Jag orkar inte.
Ska försöka lugna ner mitt temperament med att fara och handla med mamma, inte för att jag tror att det kommer funka.
xoxo